Startmotorn går inte runt

Tjena, dags för den här månadens problem – startmotorn. Har hänt två gånger nu , startmotorn går inte runt alls , allt bara blinkar. Jag har fått mig förklarat att det antagligen är solenoiden i startmotorn som är på väg att ge upp (den kan man ju givetvis inte bara byta). Min fråga, är det så eller finns det andra skäl , ex ett dåligt.

Startmotor går inte runt.

Sveriges Volvoforum posts Jan Vfrån startar ej. Bil startar inte, inget ljud från startmotor, batteri verkar OK. Dec mcproblestartmotor går men drar inte runt motor när det blir. Apr Volvo 8startar inte ! Sep Har en Saab som inte vill starta.

När jag vrider om nyckeln lyser alla lampor som de ska inne i bilen och allt går igång utom bilen. När jag lyssnar under huven hör man att reläna klickar, och det är väl antagligen normalt. Men varför i hela friden går inte startmotorn runt, den låter ju .

Jun More from forum. Imorse startade den, hur lätt som helst inga konstigheter (som vanlgit) parkerade bilen, sen efter timme skulle jag starta bilen. Jun Farsans bil har lagt av.

Det var igång och han stängde av den, någon minut senare när han ska starta den går det inte igång. Vad börjar man med att kolla? Kan det vara bensinpumpen? Ja hur hade ni gjort i samma situation? Börja med att baxa runt den manuellt, vilket iofs kan göras på startkransen genom startmotorns hål.

Om man inte gör det med lämpligt verktyg direkt på vevaxeln i fram. Vart ska jag börja felsöka? Problemet kom helt plötsligt, efter att bilen gick några minuter för att värma motorn stängde jag av den för att fixa lite grejjor inne.

Men nu går inte startmotorn øver huvudtaget så jag undrar vad som kan tænkas vara fel? Anmäl svaret, skulle också lägga en första gissning på batteriet. Batteriet hämtar sig hyfsat mellan försöken men spänningen. Mitt standardbatteri går ner till ca 10V när jag nöter, men inte lägre.

Hej Har en BM 4som plötsligt inte startar.

Behöver lite hjälp från någon som kanske vet något. Dock så hittade jag en kontakt som var eltejp runt (troligen provisiorsk lösning av förra ägaren) som jag inte kan sätta fingret på vad det är för något. Vrider jag på nyckeln klickar relä märkt på bilden.

MEN DET ÄR VOLT UT FRÅN START RELÄR MÄRKT PÅ BILDEN? Den är i övrigt lätt att få igång för en som kan kicka. Har du kollat så det inte är glapp i kablarna? Min var exakt likadan men det lokaliserade jag till en glapp strömkabel till slut. Testa med att koppla startkablar till batteriet och lägg mot anslutningarna till startmotorn.

Går den runt då så är det inte fel . Man hör inget motorljud när man försöker starta den utan bara surret från startmotorn. Får den ingen bensin eller har tändstiften lagt av under vintern eller kan det vara nåt annat? Går motorn runt när du försöker . Hej Skulle starta motorn idag för att konservera den, och då vill inte startmotorn gå runt.

Senast jag använde båten märkte jag att det glappade lite innan. Hade tidigare haft startproblem med att den inte ville dra runt motorn, gick en gång av tio men sen inte alls. Trodde då att startmotorn var kass därav byte.

Jag märkte att den blev allt tröttare på att dra runt startmotorn och tänkte att det var batteriet som mattats så jag minskade strömförbrukning till.

loading...