Startmotor går tungt

Min tanke går i samma riktning, att startmotorn har gjort sitt i min bil! Mar startmotor går runt, men släpper sen 8GLT-92. Har problem med min 954:a. Startmotor går tungt – Sporthoj.

Jag har haft hojen avställd i ca år nu men har tänkt att den skall ställas på igen.

Batteriet är ju tvärdött. Jag har kopplat in ett annat batteri som är nära nog nytt ( visserligen inte Amp som original, men iaf Amp) för att driva . Mycket koldamm i startmotorn kan ge detta fenomen också. Dels kan det bli överslag och dels brukar det fastna en massa kol i spåren på kollektorn på rotorn. Detta gör att flera fält får kontakt med kolen samtidigt och då går det en massa ström som inte gör någon nytta. Provade startkablar från en BM 6i em direkt på startern men det går tungt , jobbar och går runt.

En annan sak som också är skumt är att när startmotorn väl fungerar så går den tungt som fan i början men sen spinner den loss, och startar. Oct När man vrider på nyckeln så går det riktigt segt.

Det är precis som att det är något som går tungt , och att startmotorn inte orkar dra runt. Min enda gissning är startmotorn? Oct Nissan Patrol TDgår tungt på startmotorn? Men batteriet kan likväl vara dåligt. Med balstningsrpovare kan man börja med att belasta batteriet och jämföra spänning – ström.

Kör man starten och ser hur mkt ström den drar. Har man spänningsfall skall inte batterispänningen dippa onormalt mkt. May Det går tungt när man drar i startsnöret ja. Tog bort startmotor och tog ur stiftet, då går det att dra runt den givetvis, men det låter ändå som något hjul ligger emot hela tiden.

Jag ser att startmotor drevet snurrar med när . Men när jag ska starta så går startmotorn väldigt trögt låter det som. Provade med ett nytt batteri som jag hade liggandes hemma men det hjälpte inte. Den orkar knappt dra runt. Att motorn vid en varmstart går trögare beror på att den är tätare. Hade liknande problem med min startmotor för några år sen, efter lite googlande kunde jag få bukt med problemet.

Min gamla trotjänare från -har snart rullat 27. Som väl är startar den för det mesta men ibland händer ingenting när jag vrider på nyckeln.

Jag har helsyntet 5W-olja och batteriet är alldeles nytt, bytte förra veckan. Om jag vrider på nyckeln går motorn runt för att stanna i ett visst läge och sedan är det stopp. Följ en röd kabel från startmotorn, en går till batteriet och en går till reläet. Kan samma system även finnas på en mindre startmotor till gräsklippare och är det något som kan gå att mäta upp med multimeter?

Aug Hej, fått problem med min mercruiser 5. Båten går jättebra när den väl är igång men imorse dog den på tomgång och startmotorn orkar inte dra runt. Hej Skulle starta motorn idag för att konservera den, och då vill inte startmotorn gå runt. Senast jag använde båten märkte jag att det glappade lite innan.

Elektriska felkällor, ligger det nära till hands att misstänka att det går trögt någonstans. Om den gör det, och startmotorn är kollad i bänk, måste det bero på att motorn går tungt. May Får snart spel, har en 3som är renoverad me polerad vev och standard ram o vev lager, ny standard kam nya kamlager o lyftare, borrad med nya kolvar och ringar, toppar planade ,frästa ventilsäten, slipade ventiler, nya styrningar, ny oljepump mao. Lagerspel kollade med (vaxtråd) . Jag köpte en gång en bil med samma symtom, och ibland ville startmotorn inte alls gå runt.

Det visade sig vara en nyare startmotor på en . Har kollat kuggkransen utan att det syns nått fel ,har provkört i skruvstäd och då funkar den. Om jag snurar motorn vid generator med en skiftnyckel , går det att snurra runt den ,lite tungt när kolvarna kommer upp med det är nog som det ska. Har provat backa motorn till läge där han går lätt ,men startmotorn .

loading...