Har jag borderline

Test för diagnosering av borderline. Har du fler än fem påståenden som stämmer in på dig lider du av emotionellt instabil personlighetsstörning. Ibland kan symtomen vara så framträdande att man kan vara ganska säker på att det rör sig om borderline även för tonåringar, som att man har stark ångest ofta som man försöker hantera genom att skada sig på olika sätt, . Känslorna kan gå mot leda och . Om du misstänker borderline bör du kontakta din vårdcentral eller öppenpsykiatrin.

Sofia, 3 har borderline : ”Jag kokar inte kaniner – jag har bara starkare känslor”. Trebarnsmamman Sofia, 3 fick diagnosen borderline för tre år sedan. Det var skönt att äntligen få veta vad som är fel. Borderline är ingen sjukdom eller egenskap som . Har jag borderline eller anknytningsproblem ? En fråga till er som har borderline.

Jag är en tjej på år och undrar, lider jag av borderline?

Mina starka humörsvängningar får mina relationer att bli ostabila, främst med mina kompisar, pojkvän och familj. Min självkänsla är också . På korta stunder kan de skifta från att vara väldigt glada till att bli jättearga. Något som är vanligt är att de har ett självskadebeteende eftersom de har svårt att styra sig själva och sina . Jag tror fan seriöst jag har borderline. Nästan alla symptom stämmer in på mig.

Jag har en liten fråga som jag funderat på ett tag. Du känner dig ofta arg, . Hur är ni som har en bipolär (eller borderline ) sjukdom. Jag valde att använda orden ”narcissist” och ” borderline ” i rubriken för att människor skulle kunna hitta artikeln på nätet. För att stå ut med känslorna kan du ibland utsätter dig för far. Det beskriver bättre symtomen vid borderline.

Om du har emotionellt instabil personlighetsstörning har du ofta problem med snabba känslomässiga svängningar. Från lugn och glädje till ångest eller nedstämdhet. Det skapar framför allt svårigheter i nära relationer.

I samband med stress eller kriser kan en.

Humöret kan snabbt svänga från normalt till att man känner nedstämdhet, ångest eller ilska. En person med borderline har svårt att . Den med borderline har ofta problem med bådadera, men mest centralt är den drabbades svårigheter att förstå sig på och kontrollera sina affekter. Dessa svänger snabbt och kraftigt från en stund till en annan, ofta utan att dess innehavare förstår varför.

Personen kan kort sagt inte kontrollera sitt humör. Enligt psykiatriprofessorn John Gunderson karaktäriseras borderline personlighetsstörning av att personen har stora problem i tre områden: interpersonella relationer, känslokontroll och impulskontroll. Vidare säger han att om en person har starka rädslor för att bli övergiven och skär sig själv, är sannolikheten procent att . Vill du verkligen bli ansiktet utåt för borderline , säger en vän när jag berättar om texten jag skriver. Hans nästa fråga är om jag åtminstone kan vara anonym.

De som lider av borderline känner sig ofta arg, deprimera olycklig och har ångest. Prata anonymt med rådgivare och andra ungdomar för att hitta svar på dina problem och frågor. Läs mer om borderline på Ungdomar.

I morgon startar dokumentärserien Djävulsdansen i SVT, om anhöriga till människor med psykisk ohälsa. Det är en grupp som inte alltid syns eller får den hjälp de själva behöver. Andreas lever ihop med Ylva, som har diagnosen borderline.

loading...